Plněná pečená rajčata

Plněná pečená rajčata jsou lehkým, a přitom výrazně ochuceným pokrmem, který potěší na talíři i na jazyku. Jemný sníh s tvarůžky, šunkou a paprikou dodává šťavnatým rajčatům nečekaný šmrnc. Ideální jako předkrm, příloha nebo lehká večeře.

Ingredience

Olomoucké tvarůžky
100 g
Velká rajčata
4 ks
Šunka
50 g
Sníh z jednoho bílku

Sladká paprika, olivový olej

Postup

Rajčata omyjeme, odkrojíme vršky a vydlabeme vnitřek lžičkou. V míse vyšleháme bílek do sněhu a zlehka do něj vmícháme nadrobno nakrájené Olomoucké tvarůžky, kostičky šunky a mletou papriku. Touto směsí naplníme připravená rajčata. Povrch lehce pokapeme olivovým olejem a vložíme do předehřáté trouby, kde zapékáme dozlatova. Pokrm lze připravit i na grilu, čímž získá jemně uzenou chuť.

Recepty z tvarůžků