Bleskurychlá pomazánka

Rychlá, sytá a výrazná. Tahle tvarůžková pomazánka je ideální, když potřebujete pohotově připravit něco chutného. Kombinace vajec, salámu, jogurtu a dvou konzistencí tvarůžků vytvoří skvělou pomazánku na pečivo i slané jednohubky. Nechte chvíli odležet a podávejte s čerstvou pažitkou.

Ingredience

Olomoucké tvarůžky
100 g
Měkký salám
100 g
Natvrdo uvařené vejce
1 ks
Řecký jogurt
1 ks
Sůl, pepř, pažitka

Postup

Vejce i salám nakrájíme nadrobno a rozdělíme si Olomoucké tvarůžky na dvě části – polovinu nastrouháme na jemném struhadle, druhou nasekáme nahrubo na malé kostičky. Vše vložíme do misky, přidáme bílý jogurt a dobře promícháme. Podle chuti mírně dosolíme a opepříme, případně doladíme oblíbeným kořením. Pomazánku necháme v lednici alespoň půl hodiny odležet, aby se chutě krásně propojily. Před podáváním ji posypeme čerstvě nasekanou pažitkou. Skvěle chutná na chlebu, plátcích veky i jako ozdoba slaných sušenek.

Recepty z tvarůžků