Bramborák s inovací

Bramborák s Olomouckými tvarůžky je inovativní klasika, která spojuje křupavou chuť brambor s jemně pikantními tvarůžky. Díky česneku, majoránce a špetce jedlé sody získává těsto lehkost a vůni, zatímco podávání s kysaným zelím dodává tradiční český nádech.

Ingredience

Olomoucké tvarůžky
150 g
Brambory
800 g
Vejce
1 ks
Polohrubá mouka
dle potřeby
Jedlá soda
1/2 lžičky
Sůl, pepř, česnek, majoránka, olej na smažení

Postup

Brambory oloupeme a nastrouháme najemno. Olomoucké tvarůžky nastrouháme a spolu s utřeným česnekem, vejcem, špetkou soli, pepřem a majoránkou je přidáme k bramborům. Podle potřeby zapracujeme polohrubou mouku a nakonec vmícháme jedlou sodu, aby těsto bylo lehké a nadýchané. Z připravené směsi tvarujeme menší placky a smažíme je dozlatova na rozpáleném oleji. Hotové bramboráčky podáváme teplé s kysaným zelím jako vydatný a chutný oběd či večeři.

Recepty z tvarůžků