Cibulačka

Cibulačka s Olomouckými tvarůžky je voňavá polévka s plnou chutí, která skvěle zahřeje v chladných dnech. Pomalu restovaná cibule dodá polévce jemnou sladkost, zatímco tvarůžky přidají charakteristický pikantní nádech. Podávaná s křupavými krutony se stane neodolatelnou součástí rodinného menu i posezení s přáteli.

Ingredience

Hovězí vývar
1,5 l
Olomoucké tvarůžky
300 - 400 g
Cibule
4 ks
Krajíc chleba
4-5 ks
Sádlo, sůl, pepř

Postup

Cibuli oloupeme a nakrájíme na tenké půlměsíčky. Na másle ji pomalu restujeme, dokud nezíská zlatohnědou barvu a nasládlou vůni. Přidáme trochu mouky, krátce zasmahneme a zalijeme horkým vývarem. Osolíme, opepříme, přidáme špetku kmínu a necháme povařit, aby se chutě propojily. Mezitím si nakrájíme tvarůžky na malé kostičky. Při podávání nalijeme polévku do talířů, přidáme porci tvarůžků, které se v horké polévce jemně rozvoní, a ozdobíme nasekanou pažitkou. Podáváme s čerstvými krutony či opečeným pečivem.

Recepty z tvarůžků