Ingredience
Hovězí vývar | 1,5 l |
Olomoucké tvarůžky | 300 - 400 g |
Cibule | 4 ks |
Krajíc chleba | 4-5 ks |
Sádlo, sůl, pepř |
Postup
Cibuli oloupeme a nakrájíme na tenké půlměsíčky. Na másle ji pomalu restujeme, dokud nezíská zlatohnědou barvu a nasládlou vůni. Přidáme trochu mouky, krátce zasmahneme a zalijeme horkým vývarem. Osolíme, opepříme, přidáme špetku kmínu a necháme povařit, aby se chutě propojily. Mezitím si nakrájíme tvarůžky na malé kostičky. Při podávání nalijeme polévku do talířů, přidáme porci tvarůžků, které se v horké polévce jemně rozvoní, a ozdobíme nasekanou pažitkou. Podáváme s čerstvými krutony či opečeným pečivem.