Ďábelská pizza

Ďábelská pizza s Olomouckými tvarůžky je pikantní a aromatická varianta klasického pokrmu. Kombinace pálivých papriček, šťavnatých rajčat, vůně bylinek a výrazné chuti tvarůžků vytváří neodolatelnou chuťovou explozi, která potěší milovníky ostrých jídel.

Ingredience

Olomoucké tvarůžky
150 g
Těsto na pizzu
1 ks
Rajčata
200 g
Pálivé papričky
200 g
Cibule
1 ks
Rajský protlak, česnek, sůl, oregáno, příp. tymián nebo rozmarýn

Postup

Těsto na pizzu rozválíme na tenkou placku a položíme na plech lehce potřený olejem. Povrch potřeme směsí rajského protlaku a utřeného česneku, okořeníme oregánem a podle chuti tymiánem nebo rozmarýnem. Na pizzu poklademe plátky rajčat, Olomoucké tvarůžky a pálivé papričky, lehce osolíme a případně přidáme další koření. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme dozlatova, dokud těsto není křupavé a sýr se mírně neroztaví. Podáváme horké jako výraznou a pikantní pochoutku.

Recepty z tvarůžků