Hamburger

Hamburger s Olomouckými tvarůžky je originální variací na klasiku, která vyniká svou pikantní chutí. Rozpečené housky, výrazné tvarůžky, křupavá slanina a čerstvé ingredience vytvářejí neodolatelnou kombinaci, kterou si zamilují všichni milovníci netradičních burgerů. Skvělý tip na rychlou večeři i posezení s přáteli.

Ingredience

Olomoucké tvarůžky Velké
1 bal
Hamburgerová houska
4 ks
Anglická slanina
50 g
Cibule, nakládaná okurka, skladká paprika

Hořčice, kečup, tatarka

Postup

Housky podélně rozkrojíme. Na spodní polovinu naskládáme kolečka Olomouckých tvarůžků tak, aby pokryla téměř celý povrch a posypeme je sladkou paprikou. Horní polovinu potřeme hořčicí a poklademe plátky anglické slaniny. Obě části vložíme do rozpálené trouby a krátce, ale prudce zapečeme, aby se sýr rozvoněl a slanina zezlátla. Spodní díl housky poté posypeme drobně nasekanou cibulí a nakládanou okurkou, zakápneme kečupem nebo tatarskou omáčkou a přiklopíme horním dílem se slaninou. Podáváme teplé.

Recepty z tvarůžků