Jablka v županu

Jablka v županu s Olomouckými tvarůžky jsou sladko-slanou specialitou, která kombinuje jemnou chuť pečených jablek s pikantností tvarůžků a slaniny. Tento jednoduchý a efektní dezert potěší nejen svou chutí, ale i vzhledem, ideální pro slavnostní stůl nebo netradiční svačinu.

Ingredience

Olomoucké tvarůžky
100 g
Velká jablka
4 ks
Slanina
8 plátků
Řeřicha na ozdobu

Postup

Jablka podélně rozpůlíme a odstraníme jádřince, aby vznikla prohlubeň. Každou polovinu naplníme na kostičky nakrájenými Olomouckými tvarůžky a zabalíme ji do plátku slaniny. Pekáč bohatě vymažeme máslem a položíme do něj připravená jablka řeznou stranou nahoru. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme dozlatova, dokud slanina nezezlátne a jablka nezměknou. Hotová jablka ozdobíme čerstvou řeřichou a podáváme teplá.

Recepty z tvarůžků