Plněná vejce

Plněná vejce s jemnou náplní z másla, Olomouckých tvarůžků a pažitky jsou lahodným pohoštěním, které zaujme svou krémovou chutí a efektním servírováním. Díky kombinaci s ledovým salátem, restovanou cibulkou a kapkou olivového oleje působí svěže a slavnostně, a přitom je jejich příprava rychlá a snadná.

Ingredience

Natvrdo uvařená vejce
4 ks
Olomoucké tvarůžky
60 g
Máslo
50 g
Větší cibule
1 ks
Ledový salát, pažitka, olivový olej, sůl

Postup

Vejce uvařená natvrdo podélně rozpůlíme a vyjmeme žloutky. Ty utřeme se změklým máslem do hladka, přidáme najemno nastrouhané tvarůžky, nasekanou pažitku a podle chuti osolíme. Směsí naplníme poloviny bílků. Cibuli nakrájíme na tenká kolečka a na troše oleje krátce orestujeme. Na talíř rozložíme listy ledového salátu, položíme na ně opečenou cibuli, navrch naaranžujeme plněná vejce, lehce zakápneme olivovým olejem a ozdobíme plátky rajčat.

Recepty z tvarůžků