Loštická česnečka

Loštická česnečka je sytá a voňavá polévka, která zahřeje i zasytí. Spojuje chuť křupavé slaniny, sladké cibule a brambor s vůní česneku a výrazným pikantním dozvukem Olomouckých tvarůžků. Díky krátkému zapečení v troubě se chutě krásně propojí a tvarůžky vytvoří lákavě krémový povrch.

Ingredience

Slanina
150 g
Olomoucké tvarůžky
300 g
Cibule
3 ks
Brambory
3 ks
Česnek
1 palice
Voda
1,5 l
Sůl, pepř, majoránka

Postup

Na kostičky nakrájenou slaninu opečeme v hrnci dozlatova, přidáme na plátky nakrájenou cibuli a společně ji orestujeme. Zalijeme vodou, přidáme na kostičky pokrájené brambory, kmín, sůl a vaříme doměkka. Poté polévku ochutíme pepřem, sušenou majoránkou a prolisovaným česnekem. Hotovou polévku rozdělíme do žáruvzdorných misek, do každé vložíme nakrájené kousky tvarůžků a v předehřáté troubě krátce zapečeme při vyšší teplotě, aby se sýr rozvoněl a částečně roztavil. Podáváme s čerstvým pečivem.

Recepty z tvarůžků