Loštický řízek

Loštický řízek je originální varianta klasiky, která potěší všechny milovníky výrazných chutí. Šťavnaté vepřové maso obohacené o pikantní Olomoucké tvarůžky, česnek a bylinky vytváří dokonale voňavou směs. Obalený a osmažený do křupava se podává s bramborovou kaší či zeleninou. Skvělý tip na hlavní jídlo s moravským nádechem.

Ingredience

Olomoucké tvarůžky
150 g
Mletá vepřová plec
400 g
Vejce
1 ks
Česnek
5 stroužků
Strouhanka, sůl, pepř, majoránka, olej

Postup

Maso smícháme s nastrouhanými tvarůžky, přidáme vejce, česnek utřený se solí, pepř, majoránku, podle potřeby trochu strouhanky a hmotu důkladně prohněteme. Vytvarujeme z ní placičky, obalíme je ve strouhance a na rozpáleném oleji z obou stran osmažíme. Podáváme s bramborovou kaší, sladkokyselou okurkou nebo zeleninovým salátem.

Recepty z tvarůžků