Masové kuličky s překvapením

Masové šišky s překvapením skrývají uvnitř to nejlepší z Hané, rozpečený tvarůžek! Šťavnaté mleté maso ochucené kořením a zapečené dozlatova tvoří dokonalou kombinaci s výraznou sýrovou náplní. Skvělé jako hlavní jídlo, pohoštění nebo netradiční grilovací specialita.

Ingredience

Olomoucké tvarůžky
200 g
Mleté hovězí maso
200 g
Mleté vepřové maso
200 g
Vejce
1 ks
Strouhanka, tuk, sůl, sladká i pálivá paprika, rozmarýn

Postup

Mleté maso smícháme s vejcem, solí a oblíbeným kořením, podle potřeby přidáme strouhanku a vše důkladně propracujeme, aby vznikla kompaktní hmota vhodná na tvarování. Olomoucké tvarůžky obalíme ve vrstvách masové směsi, tak aby byly zcela uzavřené. Vzniklé kuličky pečlivě uložíme na plech vymazaný tukem a vložíme do předehřáté trouby. Pečeme dozlatova, dokud není maso propečené a šťavnaté. Kuličky lze také grilovat, čímž získají křupavou kůrku a výraznou chuť.

Recepty z tvarůžků