Nakládané tvarůžky s česnekem

Nakládané tvarůžky jsou klasika, která nikdy nezklame. Výrazné sýry v kombinaci s cibulí, kořením a olejem se krásně rozleží a vytvoří pikantní pochoutku ideální k čerstvému chlebu a pivu. Stačí promíchat, nechat odpočinout a těšit se na silný hanácký zážitek.

Ingredience

Olomoucké tvarůžky Kousky s česnekem
1 bal
Cibule
1 ks
Chilli papričky, petřelová nať, olej

Postup

Kousky Olomouckých tvarůžků promícháme s na kolečka nakrájenou cibulí, nasekanou čerstvou petrželí a plátky pálivých chilli papriček. Připravenou směs vložíme do uzavíratelné sklenice a zalijeme olejem tak, aby byly všechny suroviny ponořené. Sklenici necháme v chladu několik dní odležet, aby se chutě krásně propojily. Podáváme s čerstvým chlebem, dobře vychlazeným pivem nebo studeným mlékem.

Recepty z tvarůžků