Olomoucká roláda

Olomoucká roláda je slavnostní pokrm, který spojuje šťavnaté hovězí maso s jemně pikantní chutí tvarůžků, salámem a nadýchanými míchanými vejci. Díky podlití pivem a pečení pod poklicí vznikne bohatý výpek s charakterem omáčky, který roládu povýší na gurmánský zážitek.

Ingredience

Olomoucké tvarůžky
200 g
Hovězí zadní
1 kg
Měkký salám
100 g
Vejce
3 ks
Cibule
1 ks
Hořčice, sůl, pepř, sv. pivo, hladká mouka, olej

Postup

Ze zadního hovězího masa nařízneme velký plát a rozklepeme jej. Na pánvi osmahneme cibuli, přidáme vejce a umícháme je dozlatova. Maso potřeme hořčicí, poklademe plátky měkkého salámu, rozložíme Olomoucké tvarůžky a navrch rozetřeme míchaná vejce. Roládu pevně zabalíme, převážeme nití a z vnější strany osolíme. Na oleji ji ze všech stran zprudka opečeme, podlijeme pivem a vložíme do trouby pod poklici. Během pečení roládu podléváme vodou a poléváme výpekem. 

Recepty z tvarůžků