Palačinky a la Loštice

Palačinky trochu jinak. Slané, voňavé a se srdcem z Loštic. Tenké plátky těsta plněné tvarůžky, libečkem a kečupem, zapečené dozlatova v troubě, jsou originálním pojetím tradiční pochoutky, které potěší každého milovníka výrazných chutí.

Ingredience

Mléko
0,5 l
Vejce
2 ks
Polohrubá mouka
200 g
Olomoucké tvarůžky
300 g
Kečup, libeček, sůl, olej

Postup

Vejce rozšleháme s mlékem a moukou do hladkého těsta, které mírně osolíme. Na vymazané pánvi smažíme tenké palačinky dozlatova z obou stran. Ještě horké je potřeme kečupem, posypeme nasekaným libečkem a položíme na ně na kousky nakrájené Olomoucké tvarůžky. Palačinky pevně zabalíme a skládáme je do pekáče vymazaného sádlem. V předehřáté troubě je krátce zapečeme, dokud se tvarůžky nerozpustí a palačinky nezískají jemně křupavý povrch. Podáváme horké.

Recepty z tvarůžků