Pivní smaženky

Pivní smaženky s Olomouckými tvarůžky jsou rychlou a chutnou specialitou, která spojuje jednoduchost s originálním nápadem. Vaječné těstíčko s pivem a pikantními tvarůžky vytvoří lahodnou smaženku, která se podává na chlebu s hořčicí a cibulí. Ideální pochoutka k pivu nebo jako sytá večeře.

Ingredience

Olomoucké tvarůžky
25 g
Vejce
1 ks
Pivo
2 lžíce
Strouhanka
2 lžíce
Chleba
1 krajíc
Hořčice, cibule, olej na smažení

Postup

Olomoucké tvarůžky nastrouháme a smícháme s rozšlehaným vejcem, dvěma lžícemi strouhanky a pivem, aby vznikla hustší směs. Na pánvi rozehřejeme olej a hmotu vlijeme tak, aby vytvořila placku. Smaženku osmažíme z obou stran dozlatova, dokud není křupavá a zároveň vláčná uvnitř. Hotovou položíme na krajíc chleba potřený hořčicí, posypeme nadrobno nakrájenou cibulí a ihned podáváme. Skvěle chutná jako rychlá teplá večeře i jako originální občerstvení k pivu. 

Recepty z tvarůžků