Plněná kuřecí prsíčka

Plněná kuřecí prsíčka s Olomouckými tvarůžky jsou šťavnatým a výrazně chutným hlavním jídlem. Jemné maso spojené s pikantními tvarůžky a cibulí se při podlití pivem zapeče do dokonalé chuti. Hodí se k rýži či čerstvému zeleninovému salátu a potěší celou rodinu.

Ingredience

Olomoucké tvarůžky
100 g
Kuřecí prsíčka
4 ks
Cibule
1 ks
Sůl, pepř, černé pivo, olej

Postup

Kuřecí prsíčka podélně nařízneme a vytvoříme kapsu, do které vložíme na kousky nakrájené Olomoucké tvarůžky. Porce zajistíme jehlou nebo párátky, mírně osolíme a opepříme. Na rozpáleném oleji je ze všech stran opečeme dozlatova. Poté podlijeme černým pivem, přidáme na kolečka nakrájenou cibuli a pod poklicí dusíme v troubě doměkka. Pokud je třeba, během dušení podléváme už jen vodou nebo vývarem. Podáváme s dušenou rýží a čerstvým zeleninovým salátem.

Recepty z tvarůžků