Plněné smažené řízky

Plněné smažené řízky s Olomouckými tvarůžky jsou klasickým českým pokrmem s originálním nádechem. Šťavnaté maso spojené s jemně pikantní náplní tvarůžků vytvoří lahodnou kombinaci, která potěší milovníky tradičních chutí i gurmány hledající zajímavou variaci.

Ingredience

Olomoucké tvarůžky
100 g
Řízky z vepřové kýty
4 ks
Vejce
1 ks
Hladká mouka, strouhanka, sůl, olej

Postup

Silnější plátky vepřové kýty podélně nařízneme a vytvoříme kapsu, maso zlehka naklepeme. Kapsu naplníme Olomouckým tvarůžkem a uzavřeme jehlou nebo párátky, aby náplň při smažení nevytekla. Maso lehce osolíme, obalíme postupně v hladké mouce, rozšlehaném vejci a strouhance. V pánvi rozpálíme olej a řízky z obou stran smažíme dozlatova, dokud nejsou křupavé a šťavnaté uvnitř. Podáváme teplé s bramborovou kaší, vařenými bramborami nebo s čerstvým pečivem.

Recepty z tvarůžků