Plněné žampiony

Plněné žampiony s Olomouckými tvarůžky jsou skvělou volbou pro grilování i pečení. Jemné houby plněné pikantním tvarůžkem a osmaženou cibulkou získají výraznou chuť a zlatavou kůrku, která nadchne všechny milovníky sýrů i vegetariánských dobrot.

Ingredience

Olomoucké tvarůžky
150 g
Žampiony
400 g
Cibule
1 ks
Sůl, kmín, máslo

Postup

Žampiony očistíme a oddělíme kloboučky od nožiček, které odložíme stranou. Na másle osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme nasekané nožičky žampionů, osolíme a okořeníme kmínem. Směs podusíme doměkka a necháme vychladnout. Poté do ní vmícháme nadrobno nakrájené Olomoucké tvarůžky. Kloboučky plníme vzniklou hmotou, skládáme do vymazaného pekáče a zapečeme v troubě dozlatova. Alternativně můžeme grilovat, čímž získají křupavou povrchovou vrstvu a intenzivní chuť.

 
 

Recepty z tvarůžků