Plněný lilek

Plněný lilek s Olomouckými tvarůžky je výrazné a přitom lehké hlavní jídlo. Kombinace zapečeného lilku, šťavnatého mletého masa a bylinek se skvěle doplňuje s pikantní chutí tvarůžků, které dodají pokrmu originální nádech. Skvělá volba pro ty, kteří chtějí zkusit netradiční, ale přitom jednoduchý recept.

Ingredience

Olomoucké tvarůžky Kousky s česnekem
1 bal
Lilek
2 ks
Mleté maso
200 g
Cibule
1 ks
Máslo, sůl, pepř, petrželová nať

Postup

Lilky podélně rozpůlíme a vydlabeme dužinu, kterou nasekáme nadrobno. Na másle osmahneme cibuli, přidáme mleté maso a restujeme dozlatova. Vmícháme nasekaný vnitřek lilku, osolíme, opepříme a ochutíme petrželkou. Vydlabané lilky předpečeme asi 15 minut v troubě vyhřáté na 180 °C. Mezitím necháme masovou směs trochu vychladnout a vmícháme do ní kousky Olomouckých tvarůžků s česnekem. Směsí naplníme lilky a pečeme dalších 10–15 minut, dokud nejsou lilky měkké a náplň krásně zapečená. Podáváme teplé.

Recepty z tvarůžků