Ingredience
Olomoucké tvarůžky Kousky s česnekem | 1 bal |
Lilek | 2 ks |
Mleté maso | 200 g |
Cibule | 1 ks |
Máslo, sůl, pepř, petrželová nať |
Postup
Lilky podélně rozpůlíme a vydlabeme dužinu, kterou nasekáme nadrobno. Na másle osmahneme cibuli, přidáme mleté maso a restujeme dozlatova. Vmícháme nasekaný vnitřek lilku, osolíme, opepříme a ochutíme petrželkou. Vydlabané lilky předpečeme asi 15 minut v troubě vyhřáté na 180 °C. Mezitím necháme masovou směs trochu vychladnout a vmícháme do ní kousky Olomouckých tvarůžků s česnekem. Směsí naplníme lilky a pečeme dalších 10–15 minut, dokud nejsou lilky měkké a náplň krásně zapečená. Podáváme teplé.