Ingredience
Olomoucké tvarůžky | 200 g |
Měkký tvaroh | 250 g |
Máslo | 50 g |
Cibule | 1 ks |
Mléko | 100 - 200 ml |
Sůl, pepř, pálivá paprika |
Postup
Tvaroh utřeme s máslem do hladké konzistence a postupně přidáme mléko, které směs provzdušní, aby vznikla nadýchaná pěna. Do tvarohové hmoty vmícháme nastrouhané nebo na drobné kostičky nakrájené Olomoucké tvarůžky, jemně nasekanou cibuli a oblíbené koření. Podle potřeby lehce dosolíme. Pomazánku rovnoměrně rozetřeme na čerstvý chléb, bagetu nebo slané sušenky. Pro slavnostní podávání ji ozdobíme kouskem tvarůžku, plátkem salámu, okurkou či paprikou, čímž vznikne chutná a efektní pochoutka vhodná k přípitku i jako svačina.