Štrůdl

Tradiční štrúdl v netradiční slané podobě potěší každého milovníka výrazných chutí. Kombinace šunky a tvarůžků zabalená v křupavém listovém těstě tvoří jednoduchou, ale efektní pochoutku, která se hodí jak na slavnostní stůl, tak jako rychlá večeře nebo pohoštění pro hosty.

Ingredience

Olomoucké tvarůžky
150 g
Listové těsto
1 bal
Šunka
100 g
Vejce
1 ks

Postup

Listové těsto rozvineme na pomoučené ploše a rovnoměrně poklademe plátky šunky. Na šunku rozložíme Olomoucké tvarůžky nakrájené na menší kousky, aby se při pečení rovnoměrně rozpekly. Těsto pevně zavineme do podoby štrúdlu, okraje pečlivě přimáčkneme, aby náplň nevytékala. Závin přeneseme na plech vyložený pečicím papírem, povrch potřeme rozšlehaným vejcem a vložíme do trouby vyhřáté na 180 °C. Pečeme dozlatova, asi 25 minut. Podávat lze teplý, kdy jsou tvarůžky krásně vláčné, i studený, nakrájený na plátky.

Recepty z tvarůžků