Ingredience
Olomoucké tvarůžky | 200 g |
Eidam plátky | 500 g |
Měkký tvaroh | 250 g |
Šunkový salám | 150 g |
Cibule | 1 ks |
Máslo | 50 g |
Pepř, sladká paprika, petřželová nať |
Postup
Plátkový sýr rozložíme na plech vyložený pečicím papírem tak, aby se jednotlivé plátky částečně překrývaly a vytvořily kompaktní obdélník. Troubu předehřejeme na 150 °C a sýr necháme asi 5–7 minut zapéct, dokud se plátky nespojí v jednolitou plochu, která poslouží jako základ rolády. Mezitím nakrájíme Olomoucké tvarůžky, uzeninu i cibuli nadrobno a promícháme s tvarohem utřeným s máslem. Směs dochutíme dle potřeby solí, pepřem či oblíbeným kořením. Hotovou náplň rozetřeme v rovnoměrné vrstvě na vychladlý sýrový plát, pevně zarolujeme a zabalíme do potravinářské fólie. Roládu uložíme na několik hodin do ledničky, aby ztuhla. Před podáváním ji krájíme na tenké plátky.