Sýrová roláda

Sýrová roláda s tvarůžky je slavnostní delikatesa, která zaujme nejen svou chutí, ale i vzhledem. Měkký plát z rozpečeného sýra ukrývá pikantní náplň z tvarůžků, uzeniny a tvarohu. Ideální jako pohoštění, předkrm nebo chuťovka na slavnostní stůl. Stačí vychladit, nakrájet a podávat.

Ingredience

Olomoucké tvarůžky
200 g
Eidam plátky
500 g
Měkký tvaroh
250 g
Šunkový salám
150 g
Cibule
1 ks
Máslo
50 g
Pepř, sladká paprika, petřželová nať

Postup

Plátkový sýr rozložíme na plech vyložený pečicím papírem tak, aby se jednotlivé plátky částečně překrývaly a vytvořily kompaktní obdélník. Troubu předehřejeme na 150 °C a sýr necháme asi 5–7 minut zapéct, dokud se plátky nespojí v jednolitou plochu, která poslouží jako základ rolády. Mezitím nakrájíme Olomoucké tvarůžky, uzeninu i cibuli nadrobno a promícháme s tvarohem utřeným s máslem. Směs dochutíme dle potřeby solí, pepřem či oblíbeným kořením. Hotovou náplň rozetřeme v rovnoměrné vrstvě na vychladlý sýrový plát, pevně zarolujeme a zabalíme do potravinářské fólie. Roládu uložíme na několik hodin do ledničky, aby ztuhla. Před podáváním ji krájíme na tenké plátky.

Recepty z tvarůžků