Těstoviny s Olomouckými tvarůžky

Těstoviny s Olomouckými tvarůžky jsou jednoduchým a přitom výrazným hlavním chodem. Pikantní feferonka, voňavý libeček a šťavnatá rajčata vytvářejí s jemně roztavenými tvarůžky jedinečnou kombinaci chutí. Ideální rychlý recept na oběd či večeři, který vás překvapí svou lehkostí a výraznou chutí.

Ingredience

Olomoucké tvarůžky
100 g
Těstoviny penne
1 bal
Loupaná rajčata v konzervě
1 bal
Feferonka, libeček, sůl, olivový olej

Postup

Těstoviny uvaříme v osolené vodě podle návodu. Na pánvi rozehřejeme olivový olej, přidáme na kolečka nakrájenou feferonku a krátce orestujeme. Vmícháme loupaná rajčata i se šťávou, promícháme a na mírném plameni redukujeme asi 10 minut, aby vznikl hustší základ omáčky. Přidáme nasekaný libeček, mírně osolíme a do směsi vsypeme scezené těstoviny. Vše dobře promícháme a nakonec přidáme na kousky nakrájené Olomoucké tvarůžky. Už nevaříme, jen lehce promícháme, aby se sýr částečně rozpustil. Podáváme ihned.

Recepty z tvarůžků