Tvarůžkové lívanečky

Slané i sladké na jednom talíři? Tvarůžkové lívanečky jsou nečekaným chuťovým zážitkem! Křupavé na povrchu, vláčné uvnitř a s jemně pikantním srdcem z tvarůžku, doplněné o borůvkový džem a šlehačku, si získají každého, kdo se nebojí vyzkoušet něco nevšedního.

Ingredience

Mléko
100 ml
Vejce
1 ks
Hladká mouka
150 g
Olomoucké tvarůžky
8 ks
Sůl, olej, borůvkový džem, šlehačka, čerstvé ovoce

Postup

Z hladké mouky, mléka, vejce a špetky soli vyšleháme hustší těstíčko. Lívanečník nebo pánev potřeme olejem, nalijeme trochu těsta, do středu vložíme Olomoucký tvarůžek a zakryjeme dalším těstem. Lívanečky smažíme pozvolna z obou stran dozlatova, aby se těsto propeklo a sýr uvnitř rozvoněl. Hotové podáváme teplé, ozdobené borůvkovým džemem, šlehačkou a ovocem dle chuti. Sladká poleva v kombinaci s pikantním sýrem vytváří originální chuťový zážitek.

Recepty z tvarůžků