Tvarůžkoví šneci

Tvarůžkoví šneci jsou originální a chutný slaný dezert nebo chuťovka, která spojuje jemné listové těsto s výraznou chutí Olomouckých tvarůžků, osmažené cibule a kysaného zelí. Ideální na party, posezení s přáteli nebo jako zajímavá svačina.

Ingredience

Olomoucké tvarůžky
250 g
Listové těsto
1 bal
Cibule
2 ks
Vejce
1 ks
Kysané zelí, máslo, kmín

Postup

Cibuli nakrájíme na tenká kolečka a na másle ji osmahneme do zlatova. Listové těsto rozvineme a rovnoměrně na něj rozložíme osmaženou cibuli. Podélně na těsto položíme na kousky nakrájené Olomoucké tvarůžky a dobře okapané kysané zelí. Těsto pevně zarolujeme, potřeme rozšlehaným vejcem a posypeme kmínem. Roládu nakrájíme na asi 3 cm silná kolečka a uložíme je řeznou stranou dolů na plech vyložený pečicím papírem. Pečeme v troubě předehřáté na 175 °C dozlatova zhruba 30 minut, až jsou šneci křupaví a zlatavě opečení.

Recepty z tvarůžků