Uherské smažené tvarůžky

Uherské smažené tvarůžky jsou originální a chutnou specialitou, která kombinuje pikantní chuť Olomouckých tvarůžků s výrazným uherským salámem. Křupavý obal a jemná náplň vytvářejí lahodnou kombinaci vhodnou jako předkrm, chuťovku či sytou večeři.

Ingredience

Olomoucké tvarůžky
15 ks
Uherský salám
15 plátků
Vejce
1 ks
Hladká mouka, strouhanka, olej

Postup

Olomoucké tvarůžky podélně rozpůlíme a mezi poloviny vložíme kolečko uherského salámu, lehce přitlačíme, aby držely pohromadě. Každý tvarůžek obalíme postupně v hladké mouce, rozšlehaném vejci a strouhance. V pánvi rozpálíme olej a tvarůžky zprudka osmažíme z obou stran dozlatova, dokud nejsou křupavé a salám i sýr se jemně prohřejí. Ihned podáváme teplé jako výraznou pochoutku, ideálně s čerstvým pečivem nebo zeleninovou přílohou.

Recepty z tvarůžků