Ingredience
Olomoucké tvarůžky | 200 g |
Vepřová kýta | 500 g |
Sladkokyselé okurky | 2 ks |
Anglická slanina | 100 g |
Cibule | 1 ks |
Hořčice | 2 lžíce |
Kečup | 2 lžíce |
Sůl, pepř, olej |
Postup
Plátky vepřové kýty naklepeme, lehce osolíme a opepříme. V misce smícháme kečup, hořčici a nadrobno nasekanou cibuli a touto směsí potřeme vždy jednu stranu masa. Poklademe plátky anglické slaniny, tvarůžků a sladkokyselé okurky. Maso pevně zavineme a zajistíme jehlami nebo párátky. Závitky potřeme olejem, vložíme do pekáče, posypeme drceným barevným pepřem a podlijeme trochou vývaru. Pečeme v troubě, dokud maso nezměkne a nevytvoří se chutný výpek. Podáváme horké s vařenými bramborami či čerstvým pečivem.