Vepřové závitky

Vepřové závitky plněné Olomouckými tvarůžky, slaninou a okurkou jsou slavnostním hlavním chodem, který překvapí svou šťavnatostí a výraznou chutí. Při pečení se maso propojí s náplní a vznikne lahodný výpek, jenž povýší celé jídlo na gurmánský zážitek. Skvěle chutná s bramborami i čerstvým chlebem.

Ingredience

Olomoucké tvarůžky
200 g
Vepřová kýta
500 g
Sladkokyselé okurky
2 ks
Anglická slanina
100 g
Cibule
1 ks
Hořčice
2 lžíce
Kečup
2 lžíce
Sůl, pepř, olej

Postup

Plátky vepřové kýty naklepeme, lehce osolíme a opepříme. V misce smícháme kečup, hořčici a nadrobno nasekanou cibuli a touto směsí potřeme vždy jednu stranu masa. Poklademe plátky anglické slaniny, tvarůžků a sladkokyselé okurky. Maso pevně zavineme a zajistíme jehlami nebo párátky. Závitky potřeme olejem, vložíme do pekáče, posypeme drceným barevným pepřem a podlijeme trochou vývaru. Pečeme v troubě, dokud maso nezměkne a nevytvoří se chutný výpek. Podáváme horké s vařenými bramborami či čerstvým pečivem.

Recepty z tvarůžků