Zapékaná kotleta

Zapékaná kotleta s Olomouckými tvarůžky je jednoduchý a přitom výrazný pokrm, ve kterém se snoubí šťavnaté maso, jemná cibule a typická chuť tvarůžků. Společně s křupavými steakovými hranolky tvoří syté a chutné hlavní jídlo.

Ingredience

Olomoucké tvarůžky
100 g
Vepřová kotleta s kostí
3 plátky
Cibule
1 ks
Steakové hranolky
500 g
Hořčice

Postup

Vepřové kotlety naklepeme, osolíme, opepříme a potřeme hořčicí. Na pánvi je z obou stran krátce opečeme, aby se zatáhly, a přendáme je do pekáčku. Maso posypeme na kolečka nakrájenou cibulí a nahrubo nastrouhanými Olomouckými tvarůžky. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme, dokud se sýr nerozpustí a nevytvoří zlatavou kůrku. Jako přílohu podáváme steakové hranolky upečené dozlatova na pečicím papíru bez tuku.

Recepty z tvarůžků