Ingredience
Olomoucké tvarůžky | 200 g |
Brambory | 500 g |
Drůbeží játra | 200 g |
Žampiony | 100 g |
Vejce | 2 ks |
Smetana | 100 ml |
Česnek | 6 stroužků |
Petrželová nať, sladká paprika, sůl, tuk |
Postup
Syrové brambory nahrubo nastrouháme, promícháme s utřeným česnekem, solí a nasekanou petrželkou. Směs rozprostřeme do vymazaných zapékacích misek a navrch rozložíme kousky drůbežích jater, žampiony nakrájené na plátky a Olomoucké tvarůžky. Vše posypeme sladkou paprikou pro barvu i chuť. Vejce rozšleháme se smetanou, směsí brambory přelijeme a vložíme do trouby. Pečeme, dokud nejsou brambory měkké a povrch zlatavý. Podáváme teplé, ozdobené čerstvou petrželkou.