Zapékané brambory

Zapékané brambory s Olomouckými tvarůžky, játry a žampiony jsou sytým a výrazným pokrmem, který potěší milovníky tradičních chutí v originálním pojetí. Kombinace brambor, česneku, pikantních tvarůžků a jemné smetanové zálivky vytváří lahodné jídlo vhodné k obědu i k večeři.

Ingredience

Olomoucké tvarůžky
200 g
Brambory
500 g
Drůbeží játra
200 g
Žampiony
100 g
Vejce
2 ks
Smetana
100 ml
Česnek
6 stroužků
Petrželová nať, sladká paprika, sůl, tuk

Postup

Syrové brambory nahrubo nastrouháme, promícháme s utřeným česnekem, solí a nasekanou petrželkou. Směs rozprostřeme do vymazaných zapékacích misek a navrch rozložíme kousky drůbežích jater, žampiony nakrájené na plátky a Olomoucké tvarůžky. Vše posypeme sladkou paprikou pro barvu i chuť. Vejce rozšleháme se smetanou, směsí brambory přelijeme a vložíme do trouby. Pečeme, dokud nejsou brambory měkké a povrch zlatavý. Podáváme teplé, ozdobené čerstvou petrželkou.

Recepty z tvarůžků