Zeleninový salát s Olomouckými tvarůžky

Zeleninový salát s Olomouckými tvarůžky je osvěžující a barevný pokrm plný chutí. Křupavá zelenina, lehce pikantní tvarůžky a jednoduchá citronovo olivová zálivka vytvářejí harmonický salát vhodný jako lehká večeře, příloha nebo originální pohoštění pro hosty.

Ingredience

Olomoucké tvarůžky Kousky s česnekem
1 bal
Římský salát
1 ks
Rajčata, paprika, salátová okurka

Na zálivku:

Jarní cibulka
1 ks
Olivový olej
2 lžíce
Šťáva z jednoho citronu

Postup

V míse vyšleháme šťávu z citronu s olivovým olejem a špetkou soli do jemné zálivky, přidáme nasekanou jarní cibulku. Římský salát, rajčata, papriku a okurku očistíme, omyjeme a nakrájíme na menší kousky. Zeleninu vložíme do mísy se zálivkou a dobře promícháme, aby se chutě propojily. Nakonec do salátu opatrně vmícháme na malé kousky nakrájené Olomoucké tvarůžky, aby si zachovaly svou výraznou chuť a strukturu. Podáváme ihned, nejlépe s čerstvým pečivem.

Recepty z tvarůžků